Zo creëer je een warme sfeer in jouw tuin 0

Basilicum Planten in de Tuin

Wil je een tuin creëren, waar je zowel in de winter als zomer plezier van kunt hebben? Dan is een warme sfeer zeer welkom. Alleen hoe creëer je zo’n sfeer in de tuin? Dat kan nog best lastig zijn. De truc is vooral om voor de juiste materialen te kiezen, maar daar vertellen we je alles over in dit artikel.

Kies voor een loungeset

Het beste is om voor een loungeset te kiezen in jouw tuin. Dat geeft een warme sfeer door de grote kussens. Bovendien is het ook een heerlijke zitplek, waar je echt even tot rust kunt komen na een lange dag werken. In de winter zul je daar niet zo snel gaan zitten, maar daar komen we later nog op terug.

Je hebt loungesets natuurlijk in veel verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Als je een warme sfeer wilt creëren dan is steigerhout bijvoorbeeld een hele goede optie. Een ander materiaal dat wij aanraden is kunststof. Beide geven een warme sfeer aan jouw tuin. Bovendien kun je beide sets aankleden met leuke kussens om iets meer kleur toe te voegen aan de tuin.

Een mooie overkapping

Als je zowel in de winter als in de zomer van jouw tuin wil genieten, dan is het aan te raden om voor een overkapping te kiezen. Je hebt ze in aluminium, maar ook in hout. Een houten overkapping zou je zelfs nog zelf kunnen bouwen. Doordat je dan met natuurlijk materiaal werkt, creëer je een hoop sfeer in jouw tuin. Natuurlijke materialen stralen warmte uit, voornamelijk hout. 

Al kun je met een aluminium overkapping ook zeker warmte creëren. Dat doe je door de overkapping aan te kleden met verschillende materialen. Denk aan glazen schuifdeuren aan de voorkant en ISO sandwichpanelen aan de zijkant. In het geheel vormt dat een mooie warme overkapping.

Zo kun je eindelijk eens van jullie loungeset gebruikmaken in de winter. Doordat je een overkapping helemaal dicht maakt, kun je namelijk elk jaargetijde in de tuin genieten. Dat is een groot voordeel van het plaatsen van een veranda. 

Verschillende soorten verlichting

Een ander vereiste voor een warme sfeer is uiteraard verlichting. Met licht kun je allerlei sferen creëren en dus ook een warme. Speel met verlichting door verschillende soorten lampen te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan spots op de grond of wandverlichting aan de schutting. 

Afhankelijk van de grootte van jullie tuin, kun je ook nog kiezen voor staande buitenlampen of een snoer met sfeerverlichting. In de zomer is het meteen gezellig als je alle lampen op dimstand zet. In de winter kun je bijvoorbeeld maar een gedeelte aan zetten. Denk aan de wandverlichting, aan de schutting of de grondspots. Dat zorgt al voor een leuke sfeer, waar je van binnenuit van kunt genieten.

Een paar mooie planten

Als je groene vingers hebt mogen planten zeker niet ontbreken in de tuin. Je hebt verschillende wintervaste planten die juist in de wintermaanden in bloei zijn. De kleur van de bloem of het blad zorgt voor een leuke sfeer in de tuin.

Voornamelijk als je in de winter buiten zit is dat heel gezellig. Ook als je niet voor de overkapping kiest, geeft het wat meer sfeer in de tuin. Daar kun je van binnen ook helemaal van genieten. De herfst en winterperiode zijn vaak maar donker en grauw. Een beetje kleur in de tuin doet dan al veel met je humeur.

Na de winter verruil je de winter planten weer voor mooie zomerplanten en bloemen. Wie groene vingers heeft weet hoe je een winterplant weer moet verpotten om er volgend jaar nog steeds van te genieten.

Previous ArticleNext Article
Uncategorized ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *