Kies jouw droom veranda 0

Aluminium Overkapping van FS Outdoorliving

Heb je altijd al gedroomd van een veranda in jouw tuin? Dan is dit hét moment om actie te ondernemen, zodat je elke zomer kunt genieten van deze overkapping in jouw tuin. In dit artikel geven we jou alle tips om de veranda van jouw dromen te kiezen. 

Stap 1: Hout of aluminium? 

De eerste vraag is of je voor een houten of aluminium overkapping wil kiezen. Aan beide materialen zitten voor- en nadelen. Zo heeft een houten overkapping veel onderhoud. Het voordeel is dat dit niet hoeft bij een aluminium overkapping. 

Daarentegen vinden de meeste mensen een houten overkapping weer veel warmer in de tuin in tegenstelling tot een aluminium exemplaar. Dit komt doordat hout een natuurlijk materiaal is. Dit materiaal geeft een stuk meer sfeer in de tuin. 

Stap 2: Het ontwerp

Bij de tweede stap ga je het ontwerp kiezen. Met een houten overkapping heb je heel veel mogelijkheden, maar met een aluminium overkapping net zo. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je daarom goed adviseren door een erkend overkapping bedrijf. Zij kunnen jou helpen bij het kiezen of samenstellen van het ontwerp. 

Bij een aluminium overkapping zijn er 3 soorten overkappingen, waar je als klant uit kunt kiezen. Zo heb je de keuze uit: 

  • een standaard overkapping met polycarbonaat of glazen dak
  • een overkapping met vouwdoek
  • een overkapping met lamellen dak

Binnen die soorten overkappingen zijn er ook nog een hoop verschillende typen te kiezen. Zo zie je tegenwoordig steeds meer overkappingen met een recht dak in plaats van aflopend. 

Ook zie je een trend in kleuren. Zwarte overkappingen zijn bijvoorbeeld helemaal in. Daarnaast is er qua kleuren steeds meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping in de kleur taupe. Dat wil toch iedereen? 

Stap 3: Kies de extra’s

Een overkapping kun je in de meeste gevallen helemaal zelf samenstellen. Ga je voor een standaard aluminium overkapping? Dan kun je de goot, het dak en de staanders bijvoorbeeld zelf kiezen. Ook de kleur kies je in dit geval zelf. Antraciet, crème wit, verkeerswit en zwart zijn dan de kleuren waar je uit kunt kiezen.

Verlichting 

Om jouw overkapping compleet te maken, zul je ook voor een aantal extra’s willen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting. Het is aan te raden om daarvoor te kiezen, zodat je ‘s avonds ook nog gezellig buiten kunt zitten. 

In een standaard overkapping komen led spotjes. Kies je voor een lamellendak of vouwdoek? Dan kun je alleen kiezen voor ledstrips. 

Glazen schuifdeuren

Een andere leuke extra zijn glazen schuifdeuren. Daarmee maak je de overkapping helemaal dicht. Dat is wel aan te raden als je er elk jaargetijde plezier van wil hebben. Je hebt dan de keuze uit helder glas, getint glas en glas met roedeverdeling. 

Deze glazen schuifdeuren geven ook een extra sfeer aan jouw houten overkapping. Getint glas maakt jouw zwarte overkapping bijvoorbeeld helemaal af. Je kunt er minder snel doorheen kijken van buitenaf. Het zijn dan ook de ideale deuren als je een jacuzzi wil plaatsen onder jouw veranda. Zo creëer je echt een stukje privacy voor jezelf. 

Zijwanden 

Wie voor glazen schuifdeuren kiest, zal meestal ook voor zijwanden willen gaan. Alleen de voorkant dichtmaken heeft namelijk geen zin. Je wil ook dat er via de zijkant geen wind en/of regen meer doorheen kan komen. 

Bij de meeste partijen kun je kiezen uit aluminium schuttingdelen en ISO Sandwich panelen. Daarbovenop wordt een spie gemonteerd, zodat je de overkapping geheel af kunt sluiten. Het is immers wel zo prettig als je er te allen tijde van kunt genieten. Dan heb je echt waar voor je geld! 

Nieuwsschierig geworden? Lees dan ook eens het verhaal achter het bedrijf.

Voor welke overkapping kies jij het liefst?

Next Article
Uncategorized ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *