Wat bewaar je tot het laatste tijdens een verbouwing? 0

Woonkamer in een lichte kleur, na de verbouwing

Voor de meeste mensen is het wel duidelijk waar ze mee moeten beginnen tijdens een verbouwing. Denk aan het leggen van de vloer en het schilderen van de muren zonder te weten wat de populaire woontrends zijn. Alleen wat moet je nou echt voor het allerlaatste moment bewaren? Dat is voor sommigen nog onduidelijk bij de verbouwing van hun eerste huis. Die prangende vraag beantwoorden wij in dit artikel. Hieronder lees je welke zaken je het beste tot het laatste moment kunt bewaren.

Het ophangen van de televisie

Een van de dingen die je het beste tot het laatst kunt bewaren is het ophangen van de televisie. De inrichting van je woning kan in het begin namelijk nog heel erg veranderen. Jouw interieur is vaak nog niet helemaal compleet in het begin. Langzaamaan ga je meubels toevoegen, waardoor de complete inrichting veranderd moet worden. Dat is vaak zo als bijvoorbeeld de bank toch iets te groot blijkt te zijn. 

Als je dan al de televisie hebt opgehangen, dan is dat heel zonde als deze een nieuwe plek moet krijgen. Zit je in jouw nieuwe woning tegen die gaten in de muur te kijken. In het ergste geval moet je de gaten dichten en de muur weer opnieuw laten sauzen. Maak deze fout dus niet. Geef de televisie de eerste paar weken een plekje op een mooi tv-meubel. Voornamelijk als je nog twijfelt over de inrichting. Ophangen kan altijd later nog. 

Het uitzoeken van de lampen

Lampen kun je het beste kiezen op basis van jouw interieur. Als deze nog niet helemaal compleet is, kun je beter nog even wachten. Niet elke lamp past in elk interieur thuis. Daarom is het niet verstandig om deze als eerste aan te schaffen. Met het interieur wil je toch een bepaalde woonstijl aanhouden. Daar horen ook een bepaald soort lampen bij. 

Als je eerst de lampen kiest, kan dat heel anders uitpakken. Bovendien kan dit ertoe leiden dat je uiteindelijk toch een hele andere lamp wil. Bespaar jezelf dus de extra kosten en wacht met verlichting kopen tot het allerlaatste moment. 

Probeer de eerste weken ook te overbruggen met zo veel mogelijk staande lampen. Als een hanglamp eenmaal hangt kun je deze moeilijk nog verplaatsen. Met verlichting geldt dus hetzelfde als met de televisie. Hang deze pas na een aantal weken op als je echt zeker bent van jouw inrichting. 

Er zijn een heleboel rechthoekige hanglampen die populair zijn boven de eetkamertafel. Je zult alleen niet de enige zijn die na weken zijn eettafel een kwartslag draait, omdat dat toch meer ruimtelijk inzicht geeft. Dan baal je natuurlijk ontzettend als de lamp verkeerd hangt. 

Wat je wel kunt is bijvoorbeeld spotjes in de keuken laten plaatsen. De keuken kun je immers toch niet meer verschuiven, dus daar heb je al goed over na moeten denken. De spotjes geven hopelijk genoeg licht om de eerste weken mee door te komen.

De aankleding van jouw woning

Als allerlaatste ga je ook pas aan de slag met de aankleding van jouw woning en de tuin. We hebben het dan voornamelijk over het uitzoeken van accessoires. Denk aan de kussens op de bank, maar ook bijvoorbeeld het vloerkleed. 

Je kunt zulke dingen pas uitkiezen als al jouw meubels op z’n plek staan. Langzaamaan vormt jouw interieur een geheel. Daar kun je dan al je accessoires op af stellen. Als je vind dat het interieur toch wat kil lijkt, koop je bijvoorbeeld een mooi fluffy vloerkleed in een warme kleur. 

Wil je alles juist heel basic houden? Dan koop je weer een heel ander kleed. Daarom is het zo aan te raden om tot het laatste moment te wachten met de aankleding en accessoires.

Previous ArticleNext Article
Uncategorized ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *